Taximetriștii, verificați de inspectorii fiscali. Au fost descoperite sute de cazuri de desfășurare ilegală a activității de întreprinzător

  • 19 Iulie 11:37
Taximetriștii, verificați de inspectorii fiscali. Au fost descoperite sute de cazuri de desfășurare ilegală a activității de întreprinzător

Un număr de 109 de contribuabili din domeniul transportului în regim de taxi au fost supuși controalelor fiscale în prima jumătate a anului curent. În consecință, au fost calculate suplimentar la bugetul public național impozite și taxe în sumă totală de 14,6 milioane lei, majorare de întârziere de 8,8 milioane lei și sancțiuni fiscale de 5,4 milioane lei, transmite MOLDPRES.

Suplimentar, în cadrul controalelor efectuate au fost identificate 540 de cazuri privind desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător în domeniul transportului rutier de persoane în regim de taxi, fiind calculate sancțiuni fiscale în sumă totală de 880,8 mii lei.

În total, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat 355 de controale fiscale prin metoda verificării tematice, parțiale, operative, inclusiv trei controale fiscale prin metoda verificării totale.

Controalele desfășurate de Fisc fac parte din acțiunile de conformare benevolă/forțată continue față de operatorii de transport în regim de taxi, în vederea combaterii activității ilicite, cât și promovarea utilizării echipamentelor de casă și control în cazul decontărilor mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă (bon fiscal).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău