Taxele achitate în plus se vor stinge prin prescripție, în termen de 6 ani, dacă contribuabilul nu va cere compensarea lor

  • 16 Martie 2017 15:14
Taxele achitate în plus se vor stinge prin prescripție, în termen de 6 ani, dacă contribuabilul nu va cere compensarea lor

Taxele achitate în plus se vor stinge prin prescripție, în termen de 6 ani, dacă contribuabilul nu va cere compensarea lor. Cel puțin așa prevede Regulamentul privind modul de stingere a obligației fiscale, aprobat miercuri 16 martie, de Guvern.

Potrivit documentului, contribuabilul va avea la dispoziție șase ani pentru a-și recupera taxele achitate în plus la buget. În cazul în care nu va solicita compensarea lor, acestea se vor stinge prin prescripție, notează bizlaw.md.

Totodată, în termen de cel mult 12 luni de la data survenirii termenului de anulare prin prescripție, Serviciul Fiscal de Stat va informa, în formă scrisă, contribuabilul despre suma plătită în plus.

Potrivit autorilor Regulamentului, aprobarea acestuia va permite reducerea restanței nerecuperabile existente în evidența organelor cu atribuții de administrare fiscală și a serviciilor de colectare a impozitelor și taxelor locale. La fel, ar permite acordarea posibilității de a pune accentul pe aplicarea acțiunilor de executare silită a restanțelor curente la bugetul public național posibile a fi încasate și oferă posibilitatea anulării supraplăților din sistemul de evidență a Serviciului Fiscal de Stat, pentru care contribuabilii nu sunt în drept să solicite compensarea sau/și restituirea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău