Taxa ecologică a adus în Bugetul Public Național 17 milioane de lei

  • 09 Martie 2017 11:39
Taxa ecologică a adus în Bugetul Public Național 17 milioane de lei

Încasarea taxei ecologice a adus, de la începutul anului, în Bugetul Public Național 17 milioane de lei.

Din această sumă, 12 milioane de lei alcătuiesc taxa pentru mărfurile care în procesul utilizării cauzează poluarea mediului și 5 milioane lei sunt plăți pentru emisiile, deversările de poluanți și depozitarea deșeurilor, transmite IPN cu referire la Serviciul Fiscal de Stat.

Taxa pentru poluarea mediului este achitată de către persoanele juridice, indiferent de tipul de proprietate și de forma juridică de organizare. La fel, se achită de către persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător și care produc, importă sau procură de la agenții economici de pe teritoriul Republicii Moldova, care nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar, mărfuri sau produse în ambalaj din materiale plastice. Este vorba și despre produse în ambalaj din carton neondulat, cu sau fără folie de aluminiu sau polietilenă.

Ca număr de contribuabili, ponderea semnificativă a celor ce au depus darea de seamă referitor la taxa ecologică pentru prima perioadă fiscală le revine agenților economici deserviți de Inspectoratul Fiscal de Stat pe municipiul Chișinău și Direcția Generală Administrarea Contribuabililor Mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău