Țările din Europa care relaxează măsurile de carantină din această săptămână, iar oamenii se întorc la muncă

  • 13 Aprilie 2020 19:00
Țările din Europa care relaxează măsurile de carantină din această săptămână, iar oamenii se întorc la muncă

Europa se întoarce treptat la muncă săptămâna aceasta, scrie DIGI24.ro.

După modelul Cehiei, care a relaxat măsurile de carantină încă de săptămâna trecută, Spania, Italia, Austria ies și ele din hibernarea economică impusă de pandemia de coronavirus. Revenirea la muncă se va face în toate aceste state cu respectarea regulilor de distanțare socială și toată lumea trebuie să poarte măști de protecție, notează sursa citată

Spania

În Spania, după doar două săptămâni de carantină totală, li se permite să iasă din casă tuturor lucrătorilor care nu își pot face treaba de acasă. Își pot relua lucrul muncitorii de pe șantiere, cei din fabrici, avocații sau menajerele.

Italia

În Italia, țara europeană cea mai lovită de pandemie, de mâine, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile și magazinele care vând haine pentru copii.

Restul populației trebuie să rămână în carantină până pe 3 mai.

Cehia

 

Cehia va permite de mâine, 14 aprilie, călătoriile în străinătate. Este vorba de o redeschidere parțială a granițelor, pentru călătoriile urgente în scop profesional, pentru tratamente medicale sau pentru a-ți vizita familia. Măsura vine după ce joia trecută au fost redeschise magazinele de bricolaj și grădinărit, magazinele care vând și repară biciclete, papetăriile. Oamenilor li s-a permis și reluarea sportului în aer liber, precum tenisul sau alte activități individuale.

Austria

De mâine, 14 aprilie, se vor redeschide și în Austria magazinele de bricolaj și grădinărit și întreprinderile mici de procesare a cărnii. Mai au de așteptat magazinele de hainele și saloanele de cosmetică, care vor putea redeschide abia de la sfârșiul lunii. Școlile sunt programate să își reia activitatea pe 15 mai, iar hotelurile și restaurantele abia spre sfârșitul lunii viitoare.

Norvegia

În Norvegia, reluarea activităților cotidiene este privită cu un “optimism prudent”, dar și aici se fac pași. Premierul a anunțat că de pe 20 aprilie se pot redeschide creșele, iar de pe 27 aprilie anumite școli și universități.

Danemarca

În Danemarca, de miercuri, 15 aprilie, se vor redeschide grădinițele, iar elevii din ciclul primar se vor putea reîntoarce la școală. Cei din ciclul gimnazial și licee vor putea reveni în clase abia după 10 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău