Tarifele la căldură ar putea crește mai mult de două ori. Termoelectrica a depus un demers la ANRE

  • 15 Noiembrie 2021 16:44
Tarifele la căldură ar putea crește mai mult de două ori. Termoelectrica a depus un demers la ANRE

Tarifele la căldură și la energia electrică produse și furnizate în Chișinău de „Termoelectrica” ar putea crește mai mult de două ori.

Principalul producător și furnizor de agent termic din mun. Chișinău, întreprinderea „Termoelectrica”, a depus un demers la ANRE prin care cere „ajustarea din oficiu a tarifelor la energia electrică și termică”.

Conform estimărilor întreprinderii, prețul la energia electrică produsă ar urma să crească  cu un leu și 21 bani la un kilovat oră (k/Wh) până la 2 lei 37 bani (fără TVA), iar tariful pentru energia termică livrată consumatorilor ar urma să crească cu 650 de lei per gigacalorie (Gcal), până la 1772 de lei (fără TVA).

Termoelectrica precizează că ajustarea tarifelor este necesară pentru a nu admite datorii și intrarea în incapacitate de plată, deoarece întreprinderea cumpără aproape o treime (32,7%)  din tot volumul de gaze naturale furnizate de Moldovagaz.

Amintim că de la 1 noiembrie, Moldovagaz cumpără gaze naturale de la Concernul rus Gazprom la prețul de 450 de dolari pentru 1 000 m.c.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău