Tanker petrolier moldovenesc arde de două săptămâni în Marea Neagră, în apropiere de Odesa

  • 09 Martie 2022 10:29
Tanker petrolier moldovenesc arde de două săptămâni în Marea Neagră, în apropiere de Odesa

Petrolierul moldovenesc Millennial Spirit încă mai scoate fum în Marea Neagră, arată imaginile din satelit, la aproape două săptămâni după ce a fost lovit de un aparent atac militar rus, potrivit CNN, citat de mold-street.com

"Planet Labs PBC a anunțat că a colectat marți o nouă imagine prin satelit care arată un nor mare de fum negru care iese din tanker, care plutește la aproximativ 20 de mile (32 de kilometri) est de orașul ucrainean Odessa", relatează CNN, citat de mold-street.com.

Amintim că pe 25 februarie, Valery Zalujny, general al Forțelor Armate ucrainene a declarat că o navă care navighează sub pavilionul Moldovei, la 12 mile (19 kilometri) sud de portul Yuzhny, a fost „avariată de o navă rusă”.

Doi membri ai echipajului au fost grav răniți, au anunțat autoritățile ucrainene.

 

Agenția Navală a Republicii Moldova a informat atunci că la bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, iar echipajul navei a părăsit nava doar cu veste de salvare. 

Potrivit agenției navale, au fost desfășurate operațiuni de salvare de către autoritățile din Ucraina, cei 10 membrie chipajului au fost salvați, doi fiind în stare gravă.

Echipajul navei era compus din 10 cetățeni ai Federației Ruse, dar operatorul navei este o persoană juridică din Ucraina.

Agenția Navală a comunicat pe 25 februarie, că va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova.

Era vorba de Millennial Spirit, care transporta 600 de tone de păcură și motorină când a fost lovită de o rachetă rusă, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău