Tânăr din R.Moldova, consilier al Secretarului General al ONU. „M-a numit să fiu membru primului, în istorie, Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice”

  • 29 Iulie 16:36
Tânăr din R.Moldova, consilier al Secretarului General al ONU. „M-a numit să fiu membru primului, în istorie, Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice”

Vladislav Kaim, un tânăr din Republica Moldova, va face parte din echipa de consiliere a Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, în domeniul economiei sustenabile. Tânărul a fost numit membru al Grupului Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU, notează oficial.md.

Sunt extrem de fericit să anunț că Secretarul General al ONU, Excelența Sa Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru primului, în istorie, Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General. În calitatea mea de membru al Grupului, eu voi consilia Excelența Sa asupra modalităților în care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde și prosper pentru tineretul de azi și toată societatea. În activitatea mea ca membru al Grupului Consultativ de Tineret voi conlucra cu șase alți colegi magnifici din toate colțurile ale lumii: Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franța), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) și Ernest Kristoffer Gibson (Fiji)”, a declarat tânărul Kaim.

Totodată, acesta a spus că este mândru și de faptul că, prin vocea sa, atât Republica Moldova, cât și Europa de Est, vor fi reprezentate în primul Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU.

„Este o oportunitate importantă de a confirma și îmbunătăți ambițiile climatice ale țării și regiunii”, a subliniat Vladislav Kaim. 

Vladislav Kaim face masterat în economie, în prezent, la Universitatea Lund din Suedia. În perioada 2014-2018, și-a făcut studiile de licență la Academia de Studii Economice din Moldova și la Institutul pentru Relații Internaționale de la Moscova. Între timp a participat la o serie de instruiri și activități și a publicat articole pe subiecte economice. Recent, a încheiat un intership la UNDP din Copenhaga, Danemarca.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Sun
9
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău