Talibanii acuză SUA că sunt responsabile pentru haosul de pe aeroportul din Kabul

  • 22 August 2021 15:31
Talibanii acuză SUA că sunt responsabile pentru haosul de pe aeroportul din Kabul

SUA sunt responsabile pentru haosul de la aeroportul din Kabul unde mii de afgani continuă cu disperare să aștepte un zbor pentru a fugi din țară și asta trebuie să înceteze „cât mai curând posibil", a declarat duminică un înalt responsabil taliban, relatează AFP și Agerpres.

„America, cu toată puterea și echipamentele sale (...), a eșuat în a face ordine pe aeroport. E pace și calm în întreaga țară, haos există doar la aeroportul din Kabul", a declarat acest responsabil, Amir Khan Mutaqi.
 
În același timp, un oficial al grupării a declarat pentru Reuters că liderii talibani se vor întâlni cu foștii guvernatori și funcționari în peste 20 din cele 34 de provincii ale Afganistanului în următoarele câteva zile pentru a le asigura siguranța și a le solicita cooperarea.

"Nu forțăm niciun fost oficial guvernamental să ni se alăture sau să ne jure credință, au dreptul de a părăsi țara dacă doresc acest lucru", a declarat oficialul, care a făcut aceste declarații sub protecția anonimatului.

Preluarea rapidă a puterii de către talibani în Afganistan a provocat temeri privind represalii și o revenire la o versiune dură a legii islamice pe care gruparea sunită a impus-o și când a fost la putere în urmă cu două decenii.

„Dorim deplină claritate asupra planului de ieșire al forțelor străine. Ținerea sub control a haosului din afara aeroportului din Kabul este o sarcină complexă", a mai spus oficialul citat.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău