Sute de puncte de alimentare, înființate pentru locuitorii Kievului care nu au curent electric acasă

  • 25 Noiembrie 2022 18:14
Sute de puncte de alimentare, înființate pentru locuitorii Kievului care nu au curent electric acasă

Școlile din capitala ucraineană Kiev și-au deschis porțile pentru locuitorii care nu au curent electric acasă, relatează CNN.

Primarul Vitalii Klitschko a declarat că orașul a înființat sute de puncte de alimentare cu energie electrică în unitățile de învățământ și în alte instituții, unde oamenii se pot încălzi, pot bea ceai și pot reîncărca telefoanele și lanternele, scrie G4Media.

„Kievul a lansat peste 400 de puncte de încălzire. Aceste puncte vor funcționa în fiecare zi”, a declarat Klitschko într-o postare pe Telegram. „Majoritatea acestora sunt situate în școli și alte facilități sociale. În cazul în care nu există alimentare cu energie electrică în casa dvs. pentru mai mult de o zi, veți putea veni la punctul de încălzire pentru a reîncărca gadgeturile sau lanternele, pentru a bea ceai și pentru a afla informații despre cele mai apropiate pompe de apă, magazine și farmacii.”

Jumătate dintre gospodăriile din oraș erau încă fără curent electric vineri dimineață, după ce un atac de rachete rusești de mare amploare, cu două zile mai devreme, a lovit instalațiile de generare a energiei electrice din întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău