Sute de militari au fost implicați în prevenirea răspândirii COVID-19

  • 13 Aprilie 2020 19:25
Sute de militari au fost implicați în prevenirea răspândirii COVID-19

Peste 800 de militari ai Armatei Naționale au fost implicați, în perioada 6-12 aprilie, în acțiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului, patrulând spațiile publice și locurile de agrement din municipiile Chișinau, Bălți și Cahul, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Peste 600 de militari au patrulat alături de polițiști, iar în jur de 70 de ofițeri și soldați, cu 11 unități de tehnică, au asigurat monitorizarea și supravegherea circulației persoanelor și transportului la posturile fixe instalate la intrările și ieșirile orașelor Soroca și Ștefan Vodă, precum și în satele Carahasani și Talmaza din raionul Ștefan Vodă, aflate în carantină.

În același timp, echipe de militari au dezinfectat sediile oficiilor poștale din Chișinău, dar și blocurile și căminele în care locuiesc militarii și familiile lor. De asemenea, au participat la lucrările de amenajare a Centrului de triaj COVID-19 de la Moldexpo.

Totodată, 600 de cadre medicale care activează în instituțiile medicale strategice din țară au fost transportate la serviciu și acasă cu unități de transport din dotarea Armatei Naționale.

Spitalul Clinic Militar Central al Ministerului Apărării a acordat asistență medicală pentru circa 200 de persoane cu simptome de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău