Sute de evenimente planificate în Italia pentru a marca 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

  • 06 Martie 2021 17:55
Sute de evenimente planificate în Italia pentru a marca 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

Sute de evenimente au fost planificate în Italia pentru a marca 700 de ani de la moartea poetului național Dante Alighieri, în ciuda pandemiei de COVID-19, a anunțat ministrul Culturii, Dario Franceschini, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Lecturi, expoziții, concerte și simpozioane se află pe lista manifestărilor planificate pe întreaga durată a anului 2021 pentru celebrarea autorului faimoasei ''La Divina Comedia'', a precizat sâmbătă Franceschini cu prilejul unei conferințe de presă online.

Un moment special va avea lor pe 25 martie, când Italia marchează, ca în fiecare an, Ziua Dante, iar actorul Roberto Benigni, laureat cu Oscar, va susține un recital de poezie. Desfășurat la Roma, spectacolul susținut de actorul în vârstă de 68 de ani va fi televizat.

Dante s-a născut la Florența în 1265 și a murit în 1321 în orașul Ravenna, situat în regiunea Emilia-Romagna. Ambele orașe preconizează organizarea unor evenimente ample de celebrare, în timp ce în Roma, muzeul Scuderie del Quirinale, va organiza o expoziție denumită ''Inferno'', care va avea vernisajul pe 5 octombrie și va putea fi vizitată până în ianuarie 2022.

Din cauza pandemiei, doar muzeele din regiuni cu risc scăzut au permisiunea de a-și deschide porțile. Există de asemenea planuri pentru redeschiderea teatrelor cu un număr limitat de spectatori de la sfârșitul lunii martie în funcție de bilanțul infectărilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău