Sute de cetățeni ruși au fost arestați în Ucraina după declanșarea invaziei ruse, pentru acțiuni subversive împotriva statului ucrainean

  • 11 Mai 2022 18:58
Sute de cetățeni ruși au fost arestați în Ucraina după declanșarea invaziei ruse, pentru acțiuni subversive împotriva statului ucrainean

Sute de cetățeni ruși au fost arestați în Ucraina după declanșarea războiului, pe 24 februarie, a declarat, marți, pentru Agerpres, șeful Poliției Naționale a Ucrainei, generalul Ihor Klymenko.

Potrivit acestuia, toți cetățenii ruși care au fost reținuți de Poliția Națională pentru acțiuni subversive împotriva statului ucrainean au fost puși la dispoziția serviciilor secrete pentru investigarea activității acestora.

„Vă pot spune că sunt câteva sute de oameni. Au fost predați serviciilor secrete. În ceea ce privește soarta lor, este o întrebare care poate fi adresată acestor servicii”, a afirmat Klymenko.

Oficialul Poliției ucrainene nu a oferit detalii despre presupusele infracțiuni săvârșite de aceștia, însă a subliniat că orice crimă de război va fi pedepsită, fie de autoritățile ucrainene, fie de cele internaționale.

„Orice crimă care a fost săvârșită sau care va fi săvârșită în orice localitate va fi anchetată și inamicul va plăti în fața Ucrainei și Tribunalului Internațional”, a mai spus șeful Poliției Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău