Sute de broaște țestoase moarte au fost aduse de valuri la mal în Mexic

  • 28 Octombrie 2021 16:55
Sute de broaște țestoase moarte au fost aduse de valuri la mal în Mexic

Cel puțin 300 de broaște țestoase moarte au fost aduse la mal de valuri pe coasta mexicană a Oceanului Pacific, informează BBC, potrivit DIGI24.

Primele verificări sugerează că broaștele țestoase din specia Lepidochelys olivacea s-au înecat, a anunțat un oficial al Ministerului Mediului din Mexic.

Potrivit acestuia, cel mai probabil broaștele au rămas prinse în plase de pescuit ilegale din larg sau în plase abandonate de pescari, așa-numitele "plase fantomă", notează sursa citată.

Broasca țestoasă măslinie este o specie considerată vulnerabilă de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

IUCN susține că populația acestor broaște țestoase este în scădere și că sunt considerate specie vulnerabilă pentru că depun ouă într-un număr restrâns de locuri.

Toate exemplarele aduse la mal de valuri sunt femele, a declarat pentru presa locală expertul în reptile Ernesto Albavera Padilla.

Nu este pentru prima oară când o astfel de întâmplare are loc în orașul Oaxaca. În 2018, pescarii au descoperit 300 de broaște prinse în plase de pescuit.

Mexicul a interzis capturarea țestoaselor în 1990 și există pedepse dure pentru cei care le ucid.

Oficialii mexicani au anunțat că Marina se va alătura autorităților de mediu în cadrul investigației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău