Susținerea financiară a IMM-urilor, discutată în Parlament

  • 21 Iulie 2016 11:55
Susținerea financiară a IMM-urilor, discutată în Parlament

Parlamentul urmează să examineze joi, 21 iulie, proiectul de lege cu privire la întreprinderile mici și mijlocii care prevede ajustarea cadrului național la principiile europene în domeniul dezvoltării IMM-urilor.

Proiectul prevede soluții juridice menite să pregătească sectorului IMM pentru a face față provocărilor de competivitate odată cu asocierea Republicii Moldova a zona de comerț liber cu UE. Noua lege va permite creșterea numărului de întreprinderi mici și mijlocii și a numărului de angajați în acest domeniu, iar ponderea veniturilor de pe urma activităților acestora va ajunge în PIB de la 30 la aproape 40 la sută.

Documentul prevede susținerea financiară a IMM-urilor în primii ani de activitate, reguli mai clare de funcționare, precum și de relaxare în privința controlului de stat prin care vor fi eliminate sancțiunile în primii 3 ani de activitate, cu excepția cazurilor de infracționalitate.

În Republica Moldova sectorul IMM-urilor reprezintă peste 97 la sută din numărul total al întreprinderilor din țară, în care activează jumătate din numărul total de angajați. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici și mijlociii au reprezentat aproximativ o treime din totalul pe economie, în comparație cu statele Uniunii Europene în care ponderea IMM în PIB ajunge și până la 80 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău