Suspecții, care au „desenat în nisip” schema de asasinat al lui Vlad Plahotniuc, au fost condamnați astă noapte

  • 03 Aprilie 2018 10:41
Suspecții, care au „desenat în nisip” schema de asasinat al lui Vlad Plahotniuc, au fost condamnați astă noapte Sursa foto: mold-street.com

Cei șase suspecți, care au pus la cale tentativa de asasinat al liderului democrat Vlad Plahotniuc, și-au aflat pedepsele. Valerian Zobolotnîi, cel care a organizat totul, va sta 20 de ani după gratii, iar alți cinci - au primit între trei și 11 ani. Magistrații de la Judecătoria Chișinău (sediul Centru) au pronunțat sentința abia la miezul nopții, după aproape șase ore de deliberări.

Procurorii spun că inculpații și-au meritat pedeapsa. „Probele administrate de organul de urmăririi penale sunt de ajuns pentru a fi condamnate aceste persoane la o pedeapsă conform legii, respectiv urmează să ne decidem referitor la contestare”, a spus procurorul PCCOCS, Tatiana Vidrașco, citată de Publika.

Avocații acestora, însă, susțin că au destule motive pentru a contesta decizia instanței. „Temei pentru a depune un apel în instanța de apel considerăm că sunt suficiente. Ceea ce ține de temeinicirea condamnării, adica pe al doilea articol, eu cred că aici evident că s-o exagerat și s-o ignorat prevederile legale din legislația națională”, a declarat avocatul inculpaților.

Amintim că procurorii au solicitat o pedeapsă mai dură pentru cei șase: între 11 și 24 de ani.

Potrivit Newsmaker, toți cei șase inculpați nu și-au recunoscut vina, iar unii au declarat că totul a fost o înscenare.

Un alt figurant în același dosar - Iurie Parhomenco - a fost condamnat anterior la cinci ani și patru luni de închisoare. El și-a aflat mai devreme sentința, pentru ca și-a recunoscut vina integral.

În total, șapte indivizi, învinuiți de tentativă de omor asupra liderului PDM, au ajuns pe banca acuzaților, la sfârșitul lunii octombrie. Ancheta a stabilit că indivizii au acționat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, zis Bulgaru, învinuit în același dosar și dat în căutare internațională.

Acesta însă neagă acuzațiile susținând că tot procesul este o clovnerie, iar cei condamnați suferă din cauza prieteniei cu el.

Sursa: mold-street

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău