Summitul NATO de la Vilnius. Mircea Geoană asigură că “Alianța va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova”

  • 12 Iulie 2023 10:09
Summitul NATO de la Vilnius. Mircea Geoană asigură că “Alianța va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova”

NATO va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, a afirmat marți, la Vilnius, secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe din țările NATO și cei din statele partenere – Republica Moldova, Georgia și Bosnia, pe care oficialul aliat a prezidat-o.

„Am prezidat, în marja Summit-ului de la Vilnius, întâlnirea miniștrilor de Externe din NATO cu partenerii din Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina. Reluarea acestui format, după Reuniunea miniștrilor de Externe de la București și participarea acestor state la Summit-ul de la Vilnius reflectă nivelul ridicat de cooperare cu NATO. Alianța va continua să susțină dreptul partenerilor de a-și decide singuri aranjamentele de securitate, fără interferențe externe. Am fost încântat să îl reîntâlnesc pe Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova. NATO va continua să sprijine parcursul european al Moldovei“, a scris Geoană, pe Facebook, scrie Calea Europeană.

Amintim că într-un paragraf distinct conferit Republicii Moldova în comunicatul final al Summitului NATO, Alianța Nord Atlantică solicită Rusiei să-și retragă toate forțele staționate în regiunea transnistreană „fără consimțământul Republicii Moldova”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău