Summitul NATO de la Vilnius: Luminița Odobescu și Nicu Popescu au discutat despre sprijinul României în dezvoltarea capacităților de apărare a Republicii Moldova

  • 12 Iulie 2023 09:10
Summitul NATO de la Vilnius: Luminița Odobescu și Nicu Popescu au discutat despre sprijinul României în dezvoltarea capacităților de apărare a Republicii Moldova

Miniștrii de externe ai României și Republicii Moldova, Luminița Odobescu și Nicu Popescu, au discutat marți, în cadrul lucrărilor summitului NATO de la Vilnius, despre aprofundarea dialogului dintre NATO și Republica Moldova și sprijinul României pentru dezvoltarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

“Cu buna prietenă a Republicii Moldova, ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Am discutat despre sprijinul României în dezvoltarea capacităților de apărare a țării noastre precum și despre proiectele concrete în beneficiul tuturor cetățenilor noștri“, a scris Popescu, pe contul său de Twitter, care a fost însoțit la întâlnire și de Viorel Cibotaru, ambasadorul Republicii Moldova în Belgia și Luxemburg și șeful misiunii R. Moldova la NATO, scrie Calea Europeană.

La rândul său, Luminița Odobescu a subliniat că a avut o “întrevedere excelentă cu prietenul și colegul Nicu Popescu”.

“Am abordat perspectivele dialogului NATO – Republica Moldova, sprijin pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, procesul de reforme și deschiderea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană“, a scris Odobescu, tot pe Twitter.

Amintim că Într-un paragraf distinct conferit Republicii Moldova în comunicatul final al Summitului NATO, Alianța Nord Atlantică solicită Rusiei să-și retragă toate forțele staționate în regiunea transnistreană „fără consimțământul Republicii Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău