Suedia oferă 120 de mii de euro Republicii Moldova pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri

  • 25 Aprilie 11:37
Suedia oferă 120 de mii de euro Republicii Moldova pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri

Suedia oferă Republicii Moldova un nou sprijin, în valoare de circa 120 de mii de euro, pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Acest sprijin suplimentar va completa actualul sprijin pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în Moldova. Despre aceasta a anunțat Christian Danielsson, secretarul de stat al ministrei UE Jessika Roswall, care efectuează în perioada 24-25 aprilie o vizită în Republica Moldova, transmite IPN.

„Sunt impresionat de reziliența Moldovei împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Suedia va rămâne angajată să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a declarat Christian Danielsson, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

Ambasada Suediei precizează că vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Sprijinul Suediei pentru Moldova a crescut de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. În 2023, sprijinul s-a ridicat la 42 de milioane de euro. În octombrie 2023, Suedia a anunțat un pachet energetic pentru Moldova în valoare de 25 de milioane de euro. Acest sprijin este dedicat gospodăriilor vulnerabile din Moldova și va contribui la eficiența energetică pe termen lung și la dezvoltarea infrastructurii în țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău