Suedia își întărește flota maritimă

  • 19 Martie 2015 16:19
Suedia își întărește flota maritimă

Suedia va comanda două noi submarine, pentru o sumă totală de 886 milioane de euro, în scopul întăririi flotei sale maritime.

Achiziția are loc la câteva luni după eșuarea căutărilor în vederea descoperirii în largul Stockholm-ului a unui submarin suspectat a fi rusesc, a anunțat joi guvernul suedez, informează AFP.

„Comanda va permite să fie asigurată capacitatea submarină a Suediei după 2030”, a declarat ministrul apărării suedez, Peter Hultqvist, citat într-un comunicat al ministerului său.

Aparatele, unele de nouă generație, vor fi livrate cel târziu până în 2022.

Grupul de armament și aeronautică Saab și-a exprimat încă de marți satisfacția în legătură cu viitoarea investiție de către Stockholm în două submarine A26.

Săptămâna trecută, guvernul suedez a anunțat alocarea a circa 675 de milioane de euro credit suplimentar, pentru a ajuta Marina să apere mai bine coastele maritime ale țării, după eșecul înregistrat în operațiunile de urmărire a submarinului presupus rus, în octombrie.

Episodul din toamnă a scos la lumină inadaptarea mijloacelor Marinei suedeze pentru apărarea arhipelagului Stockholm, labirint de canale unde acest submarin a putut să se ascundă timp de mai multe zile.

„Capacitatea submarină constituie o componentă centrală a apărării suedeze, pe timp de pace, precum și în stare de alertă și pe timp de război”, a amintit Ministerul Apărării în comunicatul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău