Submarin rus, detectat lângă granițele Letoniei

  • 24 Noiembrie 2014 09:27
Submarin rus, detectat lângă granițele Letoniei

Un submarin aparținând marinei ruse a fost detectat la aproximativ 50 km de granițele maritime ale Letoniei, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute Ministerul leton al Apărării, fără să ofere prea multe detalii despre acest incident, relatează agenția

 

'În zona economică exclusivă a Letoniei, a fost detectat sâmbătă un submarin rusesc din clasa 'Kilo' (potrivit clasificării NATO) la o distanță de 27 mile marine (aproximativ 50 km) de frontiera maritimă a republicii', se menționează într-o postare pe Twitter a ministerului.

'Kilo' - unul dintre cele mai silențioase și greu de reperat submarine din lume - reprezintă un cod atribuit de NATO pentru submarinele rusești din proiectul 877 'Paltus' și proiectul 636 'Varșovianka'.

În genere, în ultimele două săptămâni, nave ale marinei ruse au fost detectate de cinci ori în apropierea frontierelor letone.
Cu aproximativ o săptămână în urmă, armata letonă au detectat o navă de război rusă 'Jiguliovsk GS-19' de asemenea în zona economică exclusivă a republicii.


Marina rusă și-a intensificat activitatea în apropierea țărilor baltice pe fondul crizei în relațiile dintre Rusia și Occident, ca urmare a rolului ei în evenimentele din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău