Subiectul privind „Arena Națională”, exclus de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului. Care sunt motivele

  • 25 August 2021 15:14
Subiectul privind „Arena Națională”, exclus de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului. Care sunt motivele

Subiectul privind alocarea a peste 67 milioane de lei pentru SRL Arena Națională, care urmează a fi achitați în calitate de următoare tranșă în cadrul unui contract public-privat cu compania Summa Turizm Yatirimciligi Anonim Șirceti, a fost exclus de pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de astăzi. Propunerea a venit din partea premierului, Natalia Gavriliță.

Ea și-a argumentat decizia prin faptul că este necesar de aflat care sunt acțiunile întreprinse de Procuratura generală referitor la investigarea situației legate de acest proiect și a anunțat că Guvernul va pregăti un demers la adresa instituției în acest sens. 

De asemenea, Natalia Gavriliță a menționat că un alt motiv este faptul că în cadrul ședinței de astăzi va fi numit un nou director la Agenția Proprietății Publice (APP). „Cred că e corect ca noul director să analizeze dosarul „Arenei Naționale” și să ne spună cum ieșim din această situație”, a afirmat premierul. 

Amintim că Platforma DA a solicitat astăzi amânarea acordării tranșei de 67 milioane de lei pentru Arena Națională, argumentând că aceasta poate prejudicia interesele Republicii Moldova și contribui la continuarea unei scheme criminale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău