SUA | Washingtonul a suspendat toate zborurile între SUA și Venezuela

  • 16 Mai 2019 09:01
SUA | Washingtonul a suspendat toate zborurile între SUA și Venezuela

Autoritățile americane au anunțat miercuri suspendarea legăturilor aeriene ale companiilor americane și străine dintre SUA și Venezuela, apreciind că nu se mai întrunesc condițiile de securitate necesare pentru protecția pasagerilor, avioanelor și echipajelor acestora, transmite AFP.

Secretarul însărcinat cu securitatea națională a luat această decizie "pe baza evaluării condițiilor de securitate actuale din Venezuela și secretarul de stat (Mike Pompeo) și-a dat consimțământul", potrivit unui ordin dat publicității de departamentul american al transportului.

Ministerul a adăugat că acest ordin îl completează pe cel publicat pe 1 mai, care interzicea survolul teritoriului venezuelean sub 7.900 de metri altitudine, din aceleași motive de siguranță și securitate.

Compania aeriană American Airlines a anunțat deja pe 28 martie suspendarea pe termen nelimitat a zborurilor dinspre și spre Venezuela după ce inițial, la mijlocul lunii martie, impusese o suspendarea temporară similară, pe motivul riscurilor pentru securitate generate de criza instituțională din Venezuela.

Compania American Airlines asigura în mod obișnuit trei zboruri zilnice din Miami spre Venezuela, dintre care două cu destinația Caracas.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău