SUA și R.Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un parc public

  • 28 Aprilie 2022 14:28
SUA și R.Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un parc public

Ambasada SUA la Chișinău anunță că Statele Unite și Republica Moldova au semnat joi, 28 aprilie, un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un nou parc public. „Când vor fi finalizate, acest nou parc și această clădire vor reflecta puterea parteneriatului nostru și vor permite ca munca noastră comună să continue să înflorească. Ca dovadă a angajamentului nostru de a continua să ne construim relația puternică prin acest proiect, ne așteptăm ca noul parc public să fie accesibil cetățenilor Moldovei cu mult înainte de finalizarea construcției propriu-zise a Ambasadei”, se arată într-un comunicat emis de Ambasadă.

Semnarea Memorandumului de astăzi constituie „un pas important al unui proces care va rezulta în crearea unui parc public absolut nou, în restaurarea porților emblematice ale stadionului și în construirea unui campus diplomatic de talie mondială ce demonstrează puterea și rezistența parteneriatului dintre cele două țări ale noastre”, potrivit Ambasadei SUA în R.Moldova.

„Statele Unite se angajează să continue consolidarea parteneriatul nostru cu Republica Moldova. Acțiunea de astăzi este un pas important spre construirea unei noi ambasade care să sprijine această relație, precum și spre deschiderea unui nou parc public pentru locuitorii din Chișinău”, a declarat ambasadorul SUA Kent Logsdon.

„Mulțumesc Guvernului și poporului Republicii Moldova pentru că au respectat un angajament făcut prima dată în 2015 ca să ne permită să achiziționăm un teren pentru construcția noii noastre ambasade. Aștept cu nerăbdare ca Statele Unite să continue să fie un partener puternic – și ca noua ambasadă să fie un vecin bun – pentru anii ce urmează”, a mai declarat ambasadorul.

Amintim că cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 20 aprilie, textul Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Statele Unite ale Americii privind cumpărarea proprietății pentru noul sediul misiunii diplomatice americane la Chișinău. Este vorba despre terenul Stadionului Municipal Chișinău, cu o suprafață de aproximativ 5,2 hectare, față de care Statele Unite au manifestat interes din perioada 2015-2016 pentru a-l cumpăra ca să construiască un nou sediu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău