SUA și Marea Britanie adoptă al treilea set de sancțiuni comune împotriva grupării teroriste Hamas

  • 14 Noiembrie 2023 19:06
SUA și Marea Britanie adoptă al treilea set de sancțiuni comune împotriva grupării teroriste Hamas

SUA au anunțat marți o nouă serie de sancțiuni, adoptate în coordonare cu Regatul Unit, contra unor lideri ai mișcării islamiste Hamas și a altor persoane afiliate, printre care un responsabil al Jihadului Islamic palestinian, transmite AFP, citată de Agerpres.

Acesta este al treilea set de sancțiuni americane împotriva Hamas de la începerea actualului conflict cu Israelul, în 7 octombrie, scrie G4Media.

Aceste sancțiuni vizează ”principalii responsabili ai Hamas și mecanismele prin care Iranul sprijină Hamas și Jihadul Islamic palestinian”, indică un comunicat al Departamentului Trezoreriei american.

”Sprijinul furnizat de Iran, în principal prin intermediul Gardienilor Revoluției islamice, le permite Hamas și Jihadului Islamic palestinian să desfășoare activități teroriste, în special prin transfer de fonduri și furnizare de arme și pregătire operațională”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat.

Printre persoanele vizate de sancțiuni figurează reprezentantul Jihadului Islamic palestinian în Iran, Nasser Abu Sharif, un lider al Jihadului Islamic, Akram al-Ajouri, și o companie cu sediul în Liban, Nabil Shouman&Co, acuzată de efectuarea de transferuri financiare între mișcarea Hamas și Teheran.

Atacul terorist de amploare lansat de Hamas contra Israelului pe 7 octombrie s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morți. Militanții Hamas au luat ostatice circa 240 de persoane, pe care le-au dus în Fâșia Gaza.

Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene masive și ulterior a intrat cu trupe și tancuri în enclava palestiniană. Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, circa 11.200 de persoane au murit până acum în timpul ripostei israeliene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău