SUA mai acordă 17 milioane de dolari pentru proiecte realizate în Republica Moldova

  • 27 Iulie 2019 15:37
SUA mai acordă 17 milioane de dolari pentru proiecte realizate în Republica Moldova

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creșterea comerțului și a investițiilor în sectoarele-cheie, semnat în septembrie 2016, va fi suplimentat cu suma de 17,3 mln de dolari. Cabinetul de Miniștri a aprobat negocierea și semnarea unui amendament în acest sens la Acordul nominalizat, transmite IPN.

Realizarea planului de acțiuni pentru acoperirea acestei finanțări va începe în toamna acestui an.

Un alt amendament, care urmează a fi negociat și semnat prevede majorarea cu 11,43 mln de dolari a sumei destinate implementării Acordului pentru o guvernare mai eficientă și mai responsabilă, semnat între părți tot în septembrie 2016. Ambele finanțări vor fi oferite sub formă de grant.

În aceiași ședință, executivul a aprobat negocierea și semnarea unui amendament la Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Facilitatea pentru cooperare tehnică.

Prin acesta, termenul de implementare a Acordului se extinde până în anul 2025. Aceasta va da posibilitate să fie valorificată o finanțare în sumă de 6 mln de euro. Mijloacele sunt prevăzute în special pentru traducerea în fapt ale unor prevederi din Acordul de Asociere RM-UE și alte proiecte, semnate cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău