SUA | Joe Biden și Nancy Pelosi se abțin să-i ceară demisia guvernatorului de New York

  • 15 Martie 2021 09:07
SUA | Joe Biden și Nancy Pelosi se abțin să-i ceară demisia guvernatorului de New York

Președintele american, Joe Biden, a evitat duminică întrebările jurnaliștilor privind eventuala demisie a guvernatorului statului New York Andrew Cuomo, acuzat de hărțuire sexuală, în timp ce șefa democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, l-a invitat pe Cuomo să se reflecteze dacă mai este în măsură să rămână în funcție, însă fără a merge atât de departe încât să-i ceară demisia, comentează AFP, citat de Agerpres.

Afirmațiile lor prudente contrastează cu cele ale altor responsabili ai Partidului Democrat, printre care liderul majorității democrate din Senat Chuck Schumer, care i-au cerut în mod explicit lui Andrew Cuomo să demisioneze.

"Ancheta este în curs de desfășurare și trebuie să vedem ce va aduce", a declarat Joe Biden la coborârea din elicopterul prezidențial Marine One.

Femeile care l-au denunțat pe guvernator "trebuie luate în serios", "acuzațiile lor sunt credibile și serioase", afirmase anterior Nancy Pelosi la postul de televiziune ABC. "Guvernatorul iubește New York-ul, trebuie să-și cerceteze inima pentru a vedea dacă mai poate conduce statul eficient", a adăugat ea.

Din februarie, opt femei au denunțat gesturi și cuvinte neadecvate ale guvernatorului Cuomo, inclusiv o fostă angajată care l-a acuzat că i-a băgat mâna sub bluză în 2020.

Denunțând valul de acuzații "false", Andrew Cuomo, în vârstă de 63 de ani dintre care zece la conducerea influentului stat New York, refuză să cedeze apelurilor la demisie. El a cerut din nou vineri să se aștepte rezultatele anchetelor deschise după aceste dezvăluiri.

Subliniind că nu are "nicio toleranță pentru hărțuirea sexuală", Nancy Pelosi a părut să fie de acord cu el.

Femeile care îl acuză pe Andrew Cuomo "merită să cunoască rezultatul anchetei, ca și guvernatorul", a spus ea, exprimându-și "speranța" că concluziile acesteia vor fi făcute publice rapid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău