SUA își îndeamnă cetățenii să evite Germania și Danemarca pe fondul situației sanitare

  • 23 Noiembrie 2021 08:58
SUA își îndeamnă cetățenii să evite Germania și Danemarca pe fondul situației sanitare

Autoritățile americane și-au sfătuit luni cetățenii să evite călătoriile în Germania și Danemarca, puternic lovite de noul val al pandemiei de COVID-19 care se răspândește în Europa, notează AFP, citat de AGERPRES.

Departamentul de Stat a emis două buletine ridicând la nivelul 4, cel mai înalt grad de avertizare, nivelul său de alertă cu privire la aceste două țări, indicând "un nivel foarte ridicat de COVID-19".

Acest anunț a intervenit în timp ce Europa se luptă să stopeze un nou val de pandemie, pe fondul unor proteste uneori violente, în special în Țările de Jos împotriva măsurilor de restricție sanitară.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a cărui țară a înregistrat un record de peste 65.000 de contaminări zilnice săptămâna trecută, a avertizat sobru că "aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort'' până la sfârșitul iernii.

În Germania, rata de vaccinare este sub 70%, ceea ce este un nivel mai scăzut în comparație cu alte țări vest-europene ca Franța, unde ajunge la 75%.

Pentru a contracara acest val, Austria vecină, în pofida unor nemulțumiri puternice exprimate pe străzi la sfârșitul săptămânii, a intrat în lockdown total până la 13 decembrie.

În august, Departamentul de Stat american a ridicat la 4 nivelul de alertă în ceea ce privește Franța - coborât ulterior la 3 -, apoi Elveția, din cauza riscului sanitar crescut în fața situației pandemice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău