SUA: Harris și Macron pledează pentru o "strânsă cooperare" în fața COVID-19 și schimbărilor climatice

  • 16 Februarie 2021 08:17
SUA: Harris și Macron pledează pentru o

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, și președintele francez, Emmanuel Macron, au pledat luni, în cursul unei discuții telefonice, pentru "o strânsă cooperare bilaterală și multilaterală" în fața pandemiei de COVID-19 și a schimbărilor climatice, potrivit unui comunicat al vicepreședinției americane, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Cu prilejul acestui prim schimb de opinii, vicepreședinta americană și președintele francez "au convenit asupra necesității unei strânse cooperări bilaterale și multilaterale pentru a face față COVID-19, schimbărilor climatice și pentru a sprijini democrația acasă și în întreaga lume", a indicat documentul.

În timpul discuției, Kamala Harris și-a mai exprimat angajamentul de "a revitaliza alianța transatlantică", a precizat comunicatul.

"Ei au discutat, de asemenea, despre numeroasele provocări regionale, în special din Orientul Mijlociu și Africa, și despre necesitatea de a le face față împreună", a continuat textul.

Pe de altă parte, vicepreședinta SUA "i-a mulțumit președintelui Macron pentru leadership-ul în privința egalității de gen și pentru contribuția Franței la roverul NASA Perseverance Mars 2020".

Într-un mesaj pe Twitter în engleză, șeful statului francez s-a declarat "mulțumit de această primă discuție".

"Să facem progrese împreună legate de toate provocările cu care ne confruntăm: climat, egalitate de gen, crize regionale și cooperarea noastră spațială cu (sperăm) un nou pas joi, odată cu aterizarea lui Perseverance pe Marte", a scris pe Twitter președintele francez.

 După șapte luni de călătorie, roverul Perseverance al NASA va încerca să aterizeze pe Marte joi, o manevră extrem de periculoasă care va marca începutul unei căutări de mai mulți ani a unor urme vechi de viață.

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău