SUA | Barack Obama face apel la mobilizare pentru a schimba majoritatea în Congres

  • 09 Septembrie 2018 11:11
SUA | Barack Obama face apel la mobilizare pentru a schimba majoritatea în Congres

Fostul președinte american Barack Obama a lansat un apel, sâmbătă, în California, la mobilizare pentru a schimba majoritatea în Congres, denunțând "politica fricii" a lui Donald Trump, al cărui nume însă nu l-a pronunțat, relatează AFP.

"Suntem într-un moment dificil", a declarat Barack Obama la Anaheim, în comitatul Orange, fief tradițional republican într-un stat majoritar democrat.

"Este un moment important al istoriei noastre, avem ocazia să redăm puțină demnitate vieții noastre politice", a adăugat el, în perspectiva alegerilor de la jumătatea mandatului când democrații speră să reia controlul Camerei Reprezentanților.

"Dacă nu răspundem prezent, lucrurile se pot înrăutăți", a avertizat fostul președinte democrat, în vârstă de 57 de ani, îndemnând alegătorii să trimită un semnal clar și să pună capăt unui "ciclu de furie și diviziune".

"Cea mai mare amenințare pentru democrația noastră nu o reprezintă un individ (...), este nepăsarea, indiferența", a subliniat el.

Această intervenție scurtă și sobră, în cursul căreia și-a adus sprijinul candidaților locali, a contrastat cu discursul înflăcărat pe care l-a ținut cu o zi înainte în Illinois.

La Chicago, Barack Obama l-a atacat direct pe omul de afaceri, trecând peste reținerea manifestată până în prezent, dar și peste o tradiție americană potrivit căreia un fost președinte nu își critică succesorul.

Aflat într-o vizită în Dakota de Nord, Donald Trump i-a răspuns ironic. "Îmi pare rău, m-am uitat, dar am adormit", a spus el, stârnind râsul, după care l-a acuzat pe democrat că își atribuie meritele "lucrurilor incredibile care se petrec în țară în acest moment".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău