SUA avertizează cetățenii americani aflați în Ucraina: „Pericol major de atac cu drone și rachete”

  • 22 August 13:40
SUA avertizează cetățenii americani aflați în Ucraina: „Pericol major de atac cu drone și rachete”

Ambasada SUA la Kiev a transmis un mesaj de avertizare către cetățenii săi de pe teritoriul Ucrainei, cu ocazia Zilei Independenței, marcată pe 24 august. În 2023, Rusia a atacat cu drone și rachete mai multe regiuni chiar când Kievul marca cei 32 de ani de independență, transmite Digi24.

Ambasada îndeamnă cetățenii săi care se află pe teritoriul Ucrainei să urmărească știrile din presa locală, să identifice locurile în care se pot adăposti în timpul alertei aeriene și să urmeze instrucțiunile oficialilor ucraineni, dar și a serviciilor de urgență, în cazul situațiilor excepționale, scrie sursa citată.

Ucraina își sărbătorește Ziua Independenței pe 24 august, marcând astfel 33 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în 1991.

Anul trecut Rusia a atacat cu drone și rachete mai multe regiuni din Ucraina, chiar de Ziua Independenței. În urma atacului, o persoană a fost ucisă, iar alte 16 au fost rănite.

În acest an, Ziua Independenței este sărbătorită la două săptămâni după ce Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră surpriză în regiunea rusă Kursk, chiar dacă trupele ruse înaintează constant în estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va oferi un „răspuns pe măsură” la incursiunea din regiunea Kursk, pe care a numit-o o provocare majoră.

Comandantul-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat la începutul acestei săptămâni că Rusia a lansat 9.600 de rachete și 14.000 de drone în timpul atacurilor sale asupra Ucrainei, după declanșarea invaziei în februarie 2022.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău