SUA au avertizat Iranul cu privire la activitățile spațiale și rachetele balistice

  • 03 Ianuarie 2019 17:57
SUA au avertizat Iranul cu privire la activitățile spațiale și rachetele balistice

SUA au avertizat Iranul cu privire la continuarea lansărilor spațiale și i-au cerut Teheranului să înceteze orice activitate legată de rachetele balistice, a declarat joi secretarul de stat american Mike Pompeo, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

''Statele Unite nu vor sta pasive la modul în care politicile distructive ale regimului iranian expun riscului stabilitatea și securitatea internaționale'', a menționat Pompeo într-o declarație.

''Sfătuim regimul să reconsidere aceste lansări provocatoare și să înceteze toate activitățile privitoare la rachete balistice pentru a evita o izolare diplomatică și economică și mai mare'', a spus oficialul american.

În urmă cu zece zile, Iranul a anunțat că este pregătit să răspundă oricărei acțiuni ostile din partea SUA, dar a precizat că nu consideră o amenințare semnificativă sosirea unui portavion american, săptămâna trecută, în zona Golfului.

Portavionul USS John C. Stennis a intrat la 21 decembrie în Golful Persic, punând capăt astfel unei absențe îndelungate a portavioanelor americane în regiune, pe fondul creșterii tensiunilor diplomatice dintre Washington și Teheran.

Relațiile dintre SUA și Iran s-au tensionat începând din luna mai, când președintele american Donald Trump a anunțat că își retrage țara din acordul internațional privind programul nuclear iranian și a reintrodus sancțiuni asupra băncilor și sectorului energetic din Iran. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău