SUA anunță sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana din UTA Găgăuzia, pentru complicitate cu Ilan Șor și promovarea politicii ilegale de la Kremlin

  • 12 Iunie 18:02
SUA anunță sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana din UTA Găgăuzia, pentru complicitate cu Ilan Șor și promovarea politicii ilegale de la Kremlin

Astăzi, 12 iunie, Statele Unite ale Americii au anunțat sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul său „Șor”, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin, potrivit Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Potrivit Ambasadei SUA, sancțiunile împotriva Evgheniei Guțul includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia/sub controlul unor persoane din SUA, interzicerea tranzacțiilor cu persoane din SUA ori care tranzitează Statele Unite, interzicerea furnizării sau primirii de fonduri, bunuri sau servicii, și neeligibilitatea Evgheniei Guțul pentru a intra în Statele Unite.

Cetățenii din Republica Moldova, inclusiv locuitorii UTA Găgăuzia, merită alegeri libere și corecte, și instituții democratice. De asemenea, ei merită un viitor liber de influența malignă a Kremlinului. Statele Unite salută progresul Republicii Moldova în cadrul reformelor democratice și economice, precum și rezistența la acțiunile de interferență ale Kremlinului. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei pentru a construi un viitor mai democratic, mai prosper și mai sigur”, au subliniat cei de la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. 

De asemenea, se mai specifică faptul că SUA au impus sancțiuni împotriva a sute de entități din întreaga lume, inclusiv pentru trei companii din Republica Moldova - Airrock Solutions, Aerostage Services și Max Jet Service - pentru că au furnizat componente pentru avioane și electronice unor companii din Rusia. În mod similar, sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia ori sub controlul unor persoane din SUA, interzicerea tranzacțiilor cu persoane din SUA sau care tranzitează Statele Unite, și interzicerea furnizării ori primirii de fonduri, bunuri sau servicii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău