SUA: Administrația Biden va face din nou publice registrele de vizitatori de la Casa Albă

  • 17 Ianuarie 2021 13:37
SUA: Administrația Biden va face din nou publice registrele de vizitatori de la Casa Albă

Registrele de vizitatori din birourile-cheie de la Casa Albă vor fi din nouă făcute publice începând de miercuri, imediat ce președintele-ales Joe Biden își va prelua mandatul, a anunțat pe Twitter viitoarea secretară de presă, Jen Psaki, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

"De dragul clarității, administrația Biden-Harris va relua politica de a face publice registrele de vizitatori de la Casa Albă. E adevărat, totuși, că vizitele vor fi limitate pentru o perioadă deoarece siguranța pe timp de pandemie este prioritară", a scris ea.

Decizia anulează o hotărâre a administrației Trump de a secretiza registrele. Măsura luată de administrația republicană care își încheie mandatul săptămâna viitoare a dus la un proces în instanță în 2017, iar apoi s-a ajuns la o înțelegere separată de a permite publicarea lunară a registrelor pentru anumite birouri, dar nu și pe cele cu vizitele la însuși Donald Trump.

Registrele de vizitatori din timpul administrației Trump vor mai fi secretizate totuși încă cel puțin cinci ani după plecarea președintelui republican, a decis în mai o curte de apel federală.

Instanța a respins o încercare a avocaților pentru transparență de a obține publicarea numelor vizitatorilor lui Trump în conformitate cu Lege privind libertatea de informare, a relatat la acel moment Business Insider.

În septembrie 2009, administrația Obama a fost prima care a făcut publice în mod regulat registrele de vizitatori. Inițial, administrația Obama refuzase să facă asta, în acord cu practicile din timpul administrațiilor Bush și Clinton.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău