STUDIU | Majoritatea populației din R.Moldova este îngrijorată de faptul că pandemia de COVID-19 va influența negativ situația economică

  • 02 Octombrie 2020 14:57
STUDIU | Majoritatea populației din R.Moldova este îngrijorată de faptul că pandemia de COVID-19 va influența negativ situația economică

Majoritatea populației din Republica Moldova este îngrijorată de faptul că pandemia de COVID-19 va influența negativ situația economică. Potrivit unui studiu efectuat cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, 83 la sută din cei intervievați și-au exprimat îngrijorările în legătură cu acest fapt. În același timp, jumătate din respondenți au declarat că situația lor financiară s-a înrăutățit în ultimele trei luni.

Datele studiului mai denotă că 90 la sută din populația adultă susține că respectă principalele măsuri de prevenire a infecției. Pe de altă parte, doar șase din zece oameni au evitat evenimentele sociale.

38 la sută dintre participanții la studiu respondenți consideră că este posibil să se infecteze cu COVID-19 și aceasta ar fi grav, numărul lor fiind în creștere cu 5 la sută față de un studiu făcut în luna iulie, iar 28 la sută cred că nu ar fi grav.

80 la sută dintre respondenți sunt de acord cu redeschiderea școlilor și grădinițelor. De asemenea, 79% dintre persoane pledează pentru deschiderea frontierelor și reluarea zborurilor.

Opt din zece persoane intervievate au declarat că le este ușor să găsească și să înțeleagă informațiile și recomandările privind infecția cu COVID-19. Pe de altă parte, pentru unul din trei respondenți este dificil să aprecieze dacă informațiile despre COVID-19 în mass-media sunt de încredere. În același timp, aproape 60 la sută din respondenți continuă să considere că mass-media exagerează în relatările despre noul coronavirus.

Cel de-al doilea studiu despre viziunile comportamentale privind COVID-19 în Republica Moldova a fost efectuat în perioada 14-21 august 2020, pe un eșantion de 1009 persoane din 343 de localități. Marja de eroare este de 3%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău