STUDIU | Fiecare a treia femeie din zona de securitate afirmă că a avut de suferit în urma conflictului transnistrean nesoluționat

  • 17 Aprilie 2019 13:11
STUDIU | Fiecare a treia femeie din zona de securitate afirmă că a avut de suferit în urma conflictului transnistrean nesoluționat

Calitatea proastă a serviciilor medicale sau lipsa acestora, sărăcia, lipsa oportunităților de angajare în câmpul muncii și condițiile de trai nefavorabile sunt problemele care le afectează cel mai mult pe femeile din satele Republicii Moldova.

Un studiu privind ”Perspectiva femeilor din zonele rurale de pe ambele maluri ale râului Nistru” a fost făcut public astăzi de Institutul de Politici Publice. Astfel, mai mult de jumătate dintre femeile din mediul rural afirmă că in localitatea lor nu există un centru al medicilor de familie, iar ponderea celor care dețin poliță de asigurare medical este de doar 40%.

Studiul mai constată că 21,7% din respondente manifestă dorința de a pleca la muncă peste hotare. Impactul conflictului transnistrean nesoluționat asupra vieții femeilor este resimțit de 44% dintre respondente, cel mai mult fiind afectate femeile din zona de securitate. Fiecare a treia femeie din zona de securitate afirmă că a avut de suferit în urma conflictului transnistrean nesoluționat.

Studiul a fost  realizat în baza unui eșantion reprezentativ, de 1036 de femei de pe ambele maluri ale Nistrului, adițional fiind realizate încă 206 chestionare cu locuitorii din zona de securitate. Marja de eroare a studiului 4,3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău