Steinmeier: Rusia a provocat conflictul din Ucraina alegând un 'curs al confruntării',

  • 29 Mai 2015 18:38
Steinmeier: Rusia a provocat conflictul din Ucraina alegând un 'curs al confruntării',

Rusia a provocat conflictul violent din estul Ucrainei prin opțiunea sa pentru un 'curs al confruntării', a declarat, vineri, 29 mai, la Kiev, ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, relatează Agerpres.

'Anexarea Crimeii cu încălcarea tuturor normelor legislației internaționale și acțiunile militare continue din estul Ucrainei - acesta este un curs al confruntării', a spus Steinmeier.El a adăugat că sancțiunile occidentale împotriva guvernului rus vor fi ridicate doar dacă acordul de încetare a focului din Ucraina este pe deplin respectat.

Șeful diplomației germane, care va vizita mâine orașul Dnepropetrovsk, al patrulea oraș ca mărime din Ucraina, a cerut să fie respectat armistițiul deoarece, în opinia sa, 'nu există o soluție militară' la acest conflict.

Acordul de încetare a focului - al doilea din septembrie - a fost convenit de liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei în cadrul unei reuniuni din februarie, de la Minsk. Armistițiul a fost încălcat de nenumărate ori atât de armata ucraineană, cât și de rebelii proruși care se luptă în două regiuni estice ale Ucrainei, conform raportului prezentat în această lună de OSCE. 



 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău