Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a prezentat situația operativă de pe fronturi, la începutul celei de-a 33-a zile de război

  • 28 Martie 2022 11:02
Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a prezentat situația operativă de pe fronturi, la începutul celei de-a 33-a zile de război

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a prezentat luni dimineață situația operativă de pe fronturi și situația în general din regiunile Ucrainei, la începutul celei de-a 33-a zile de război, de confruntări între apărătorii Ucrainei și invadatorii militari ruși, relatează luni, 28 martie, RBC-Ucraina, cu referire la datele Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Se menționează faptul că forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare operațiuni de apărare pe liniile frontului din estul, sud-estul și nord-estul Ucrainei. De asemenea, armata ucraineană desfășoară o operațiune defensivă susținută în Donețk, Slobojansk și pe frontul din Tavriisk, în zonele operative. Apărătorii Ucrainei își concentrează principalele eforturi pentru a împiedica inamicul să pătrundă mai adânc în țară. Se menționează că, în ultimele 24 de ore, inamicul a continuat să transfere subunități suplimentare de militari ruși din Flota Rusă a Pacificului și din Districtul Militar Vestic. În același timp, s-a observat o scădere semnificativă a intensității transferului de trupe din regiunile Orientului Îndepărtat al Federației Ruse.
Pe linia frontului Volin, probabilitatea ca forțele armate din Belarus să fie implicate în războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei se menține destul mare. Inamicul continuă să efectueze recunoașteri aeriene în direcțiile Kovel, Varaș, Sarni. Pe linia frontului Volin, principalele eforturi ale forțelor de apărare sunt concentrate pe acoperirea frontierei de stat. Operatiunea de aparare continuă în regiunea Siveria. Este semnalată și efectuarea unui transport de rachete Iskander-M în zona Kalinkavici. Inamicul rus nu a desfășurat acțiuni ofensive active pe linia frontului Polesia. Continuă regruparea subunităților ruse din Districtul Militar Estic al Federației Ruse.

Subunitățile ruse care au suferit pierderi semnificative în cadrul operațiunilor ofensive sunt de obicei retrase pe teritoriul Belarus pentru recuperare. Ocupanții ruși continuă atacurile cu rachete și cele aeriene asupra infrastructurii militare importante și asupra pozițiilor avansate ale apărătorilor ucraineni. Scopul inamicului este de a provoca pierderi personalului și echipamentului și tehnicii militare.
Pe linia frontului Siversk, inamicul nu a efectuat operațiuni ofensive, ci și-a concentrat eforturile pe întărirea pozițiilor de pe linia frontului ocupate anterior.
Pe linia frontului Slobojansk, inamicul a abandonat operațiunile ofensive din regiunea Sumi, încercând să se regrupeze și să retragă subunitățile sale pe alte linii ale frontului. În același timp, invadatorii ruși au continuat să lanseze atacuri asupra infrastructurii din orașul Harkiv. De asemenea, au încercat să atace pe linia frontului Izium.
Pe linia frontului Donețk, inamicul și-a concentrat principalele eforturi pe preluarea controlului asupra localității Popasne și Rubijne și să ajungă pe linia frontului Novotroițk, precum și să captureze orașul Mariupol. Aceste acțiuni ale invadatorilor ruși nu au avut însă succes. Scopul principal al ocupanților ruși rămâne în continuare obținerea accesului către granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk. Totodată, inamicul a efectuat atacuri de artilerie și bombadamente asupra localițăților Torețske, Svitlodarsk, Troițke și Peski.

Pe linia frontului Tavriisk, subunitățile Gărzii Naționale a Rusiei, Rosgravdia, din teritoriile ocupate temporar din regiunea Herson, continuă să efectueze operațiuni de infiltrare ale trupelor ruse.
Pe linia frontului Iujnobujsk, pozițiile și acțiunile inamicului au rămas neschimbate.
''Forțele Armate ale Ucrainei continuă să provoace pierderi semnificative inamicului rus. Potrivit informațiilor disponibile, în ultimele cinci zile, corpurile neînsuflețite ale aproximativ 600 de militari, care au decedat în Ucraina, au fost transportate în garnizoanele militare din regiunea Nijni Novgorod, majoritatea au fost înrolați în Divizia 47 Tancuri a Armatei 1 Tancuri din Districtul Militar Vestic al Rusiei'', a anunțat Statul Major.
Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă pentru a 33-a zi.

Gruparea trupelor ucrainene dețin controlul în orașul Cernihiv și rețin înaintarea inamicului pe direcția Kiev. Apărătorii Kievului continuă să respingă ofensiva ocupanților, provocându-le pagube și menținând în mod constant controlul asupra unor linii importante de apărare.
Pe linia frontului Sud, operațiunea de apărare continuă în anumite zone și se desfășoară și o operațiune de stabilizare și de misiuni de apărare teroristă.
''Trupele teroriste ruse continuă să desfășoare acțiuni de luptă, încălcând în mod deliberat toate normele de drept internațional umanitar și cele de război'', a menționat Statul Major.

Sursa: www.rbc.ua

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău