Statele Unite caută soluții pentru războiul din Siria, după ce au suspendat convorbirile cu Moscova

  • 05 Octombrie 2016 17:01
Statele Unite caută soluții pentru războiul din Siria, după ce au suspendat convorbirile cu Moscova

Șefii agențiilor americane cu competențe în probleme de securitate și politică externă se reunesc azi pentru a-i prezenta președintelui Obama diferitele variante de acțiune în Siria.

 Potrivit CNN, Pentagonul nu ar agrea opțiunea militară, în timp ce Departamentul de Stat și serviciile secrete ar dori să sporească presiunile asupra Rusiei, fără să fie clar deocamdată în ce fel.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a pledat în favoarea deciziei guvernului american de a suspenda convorbirile cu Rusia referitor la războiul din Siria. El a declarat pentru BBC că SUA nu au de ales, pentru că Rusia nu intenționează să pună capăt bombardamentelor în Siria sau asediului din Alep. John Kirby a sugerat că SUA sunt pregătite să reînceapă dialogul, dacă Rusia ar face "un pas important".

Potrivit unor responsabili americani, noi sancțiuni economice împotriva Rusiei și Siriei ar fi mai eficiente dacă ar fi aplicate la nivel internațional. Înalți responsabili americani și europeni urmează să se întâlnească astăzi în Germania, notează Agerpres.

SUA conduc o coaliție internațională pentru a combate gruparea jihadistă Statul Islamic în Siria și Irak din vara anului 2014, dar Casa Albă refuză să se implice în războiul civil sirian. Rusia a intervenit în Siria pentru a sprijini regimul președintelui Bashar al-Assad în fața rebelilor, dintre care unii sunt ajutați de SUA în lupta împotriva Statului Islamic.

Rusia și SUA se acuză reciproc că sunt responsabile de eșecul armistițiului prevăzut în acordul lor din 9 septembrie. Raidurile aeriene rusești și siriene au fost reluate de 11 zile asupra părții orașului Alep controlate de rebeli.

Washingtonul a suspendat ieri convorbirile cu Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău