Statele Unite ar putea lansa un atac cibernetic asupra Rusiei

  • 16 Octombrie 2016 04:10
Statele Unite ar putea lansa un atac cibernetic asupra Rusiei

Statele Unite ar lua in considerare sa plateasca Rusiei cu aceeasi moneda si sa lanseze un atac cibernetic asupra acestei tari, potrivit unor surse din interiorul CIA, scrie Ziare.com.

NBC News transmite ca acest plan l-ar face de rusine pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Potrivit surselor oficiale, CIA are pregatita o echipa de cateva sute de persoane pentru acest lucru, iar bugetul poate ajunge la sute de milioane de dolari.

Totusi, pentru a demara operatiunea, presedintele american Barack Obama trebuie sa-si dea acordul.

Potrivit surselor oficiale, planul CIA are ca scop sa impiedice Rusia sa intervina in alegerile prezidentiale din SUA, care au loc pe 8 noiembrie.

In plus, un atac cibernetic ar trimite un mesaj Kremlinului referitor la faptul ca a depasit o limita.

Planul CIA vine dupa ce hackerii rusi au fost acuzati de Statele Unite de faptul ca au instrumentat mai multe atacuri cibernetice impotriva organizatiilor politice americane, pentru a influenta alegerile prezidentiale.

Hillary Clinton, candidatul democratilor pentru fotoliul de la Casa Alba, a transmis ca partidul sau a fost vizat recent de un astfel de atac, in timp ce secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a avertizat ca Rusia incearca sa-si bage nasul in treburile SUA.

Mai mult, o baza de date cu americanii cu drept de vot ar fi fost "pradata" de hackeri in doua state americane, in timp ce FBI investigheaza daca rusii au spart serverele publicatiei New York Times sau nu.

Rusia neaga tot

In replica, Kremlinul a insistat ca nu a intervenit in niciun fel in campania pentru alegerile prezidentiale din SUA.

"Rusia nu face asa ceva la nivel de stat", a sustinut de curand presedintele rus Vladimir Putin in cadrul unui interviu acordat recent Bloomberg.

La randul sau, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a numit acuzatiile drept "un nonsens", in timp ce purtatorul de cuvant al MAE, Maria Zakharova, a spus ca "nu doar o data" America nu a adus dovezi concludente in acest sens.

Mai mult, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, a mentionat ca aceste acuzatii sunt nefondate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău