Sri Lanka | Toate bisericile catolice vor rămâne închise „până la noi ordine”

  • 25 Aprilie 2019 10:36
Sri Lanka | Toate bisericile catolice vor rămâne închise „până la noi ordine”

Toate bisericile din Sri Lanka vor rămâne închise și nici o slujbă nu va fi oficiată până la ''ameliorarea situației din domeniul securității'' după atentatele de Paște, soldate cu 359 de morți, a anunțat un responsabil al Bisericii srilankeze, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

''La recomandarea forțelor de securitate, ținem închise toate bisericile'', a declarat sursa, adăugând că ''nu va avea loc nici o slujbă religioasă publică până la noi ordine''. Duminica trecută, trei biserici au fost lovite de kamikaze în plină slujbă de Paște, provocând un carnagiu.

Sri Lanka a întărit de atunci securitatea în jurul bisericilor, potrivit unor responsabili ai guvernului. Minoritatea creștină reprezintă 7% din populația țării, în majoritate budistă (70%).

Țara sud-asiatică s-a angajat într-o uriașă ''vânătoare'' de suspecți având legătură cu atentatele sinucigașe, atribuite de către autorități grupării locale National Thowheeth Jama'ath (NTJ) și care au fost revendicate de către organizația jihadistă Stat Islamic (SI).

Aproape 75 de persoane au fost interpelate în acest stadiu al anchetei privind atentatele, unele dintre cele mai sângeroase din lume de la atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA.

Armata srilankeză a anunțat joi desfășurarea a mii de soldați suplimentari pentru a sprijini poliția în operațiunile de căutare. Este în vigoare starea de urgență pentru a da mai multă putere forțelor de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău