Sri Lanka - Peste 100.000 de persoane, afectate de ploile abundente

  • 27 Septembrie 2019 15:35
Sri Lanka - Peste 100.000 de persoane, afectate de ploile abundente

Peste 100.000 de persoane au fost afectate de ploile abundente, însoțite de vânturi puternice, care au lovit Sri Lanka de la începutul acestei săptămâni, a declarat vineri Centrul de Gestionare a Dezastrelor (DMC) din această țară, citat vineri de Xinhua, preluat de Agerpres.

Pradeep Kodippili, purtătorul de cuvânt al DMC, a declarat că mai multe zone din sudul țării au fost inundate și peste 44.000 de persoane au fost evacuate în locații mai sigure.

Organizația națională pentru monitorizarea clădirilor (NBRO) a menținut avertismentele de alunecări de teren pentru districtul Kalutara, de pe coasta de vest a insulei, și pentru districtul Galle, din sud.

Președintele srilankez, Maithripala Sirisena, a cerut marți autorităților să ofere ajutor imediat miilor de persoane afectate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Președintele Sirisena a instruit, de asemenea, forțele armate să evacueze imediat persoanele care trăiesc în zonele predispuse la alunecări de teren și să ofere asistență tuturor familiilor afectate.

În ultima sa actualizare meteorologică, Departamentul de Meteorologie a indicat că în unele zone din Provinciile Centrală și Estică, dar și la Ratnapura, în sud-centrul Sri Lanka, și la Kalutara, în Provincia de Vest, sunt posibile căderi masive de precipitații, de circa 100 de milimetri.

De asemenea, în unele zone din Provinciile Centrală și Uva și în Gampaha, la marginea capitalei, în Colombo și în districtul Kegalle, situat la 78 km distanță de Colombo, sunt așteptați 75 de milimetri de ploaie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău