Sprijin german pentru R.Moldova în aplicarea unei serii de reforme

  • 20 Aprilie 2017 17:43
Sprijin german pentru R.Moldova în aplicarea unei serii de reforme

Germania va susține autoritățile din Republica Moldova în aplicarea reformelor în domeniul migrației de muncă, legislației muncii, politicii fiscale pentru stimularea investițiilor străine și realizării programului de industrializare.

În acest sens, ministrul economiei, Octavian Calmâc, a avut o discuție cu reprezentanții Ambasadei Republicii Federale Germania și ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, oficialii germani au spus că în urma implementării Proiectului de Consiliere a Guvernului Republicii Moldova în politici economice pentru anii 2016-2017, au fost îmbunătățite condițiile de atragere a investițiilor în Moldova, iar mediul de afaceri este implicat tot mai activ în elaborarea propunerilor de reformare a domeniilor.

Reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău și ai GIZ spun că în prezent serviciile de promovare a investițiilor sunt consolidate, Guvernul de la Chișinău oferă asistență bazată pe cerere pentru proiecte potențiale și actuale de investiții care creează locuri de muncă. În perioada respectivă, au fost create 1900 locuri noi de muncă, altele patru mii urmează să fie create în viitorul apropiat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău