Spor considerabil al veniturilor la Vamă în primele luni ale lui 2019, din contul amenzilor și recalculărilor

  • 13 Aprilie 2019 14:18
Spor considerabil al veniturilor la Vamă în primele luni ale lui 2019, din contul amenzilor și recalculărilor

În primele trei luni ale acestui an, inspectorii vamali au reținut mărfuri de contrabandă în valoare de 40 de milioane de lei, cu 40 % mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Tot în același interval, suma amenzilor aplicate pentru contrabandă s-a majorat de nouă ori, constituind aproape 29 de milioane de lei, anunță Serviciul Vamal într-un comunicat de presă.

Cele mai multe riscuri de fraudare sunt în cazul mărfurilor de larg consum, inclusiv a celor accizate, precum produsele din tutun. Doar în primele trei luni ale, au fost reținute 269.240 de țigarete nedeclarate, în creștere cu 5% față de același interval al anului trecut.

În perioada ianuarie-martie echipele mobile au efectuat 172 de rețineri, cu 28% mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Valoarea mărfurilor reținute se ridică la 6,7 milioane lei.

Reprezentanții Serviciului Vamal spun că au și 26 cazuri de rețineri de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproape 1,2 milioane lei.

În urma identificării riscurilor și redirecționării declarațiilor pe culoarele roșu și galben, au fost recalculate și încasate suplimentar drepturi de import în valoare de 81,1 milioane lei. Tot în baza analizei de risc, au fost efectuate și 82 de controale ulterioare, riscurile confirmându-se în 71 de cazuri. Valoarea obiectului încălcărilor a însumat 23,5 milioane lei, iar suma obligațiilor vamale recalculate se cifrează la 5,1 milioane lei, potrivit sursei citate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău