Spiridon Vangheli a lansat două volume noi ”Isprăvile lui Guguță”

  • 17 Decembrie 2013 18:37
Spiridon Vangheli a lansat două volume noi ”Isprăvile lui Guguță”

Zeci de copii, oameni de cultură, precum și oficiali au participat, marți, 17 decembrie, la festivitatea de închidere a Anului Spiridon Vangheli desfășurată la Teatrul de păpuși Licurici.

Cu prilejul evenimentului, scriitorul a lansat și două volume noi ”Isprăvile lui Guguță”, editată la Iași, ”Și eu sunt Guguță”. Ultima lucrare reprezintă o colecție din pese 200 de scrisori, din zecile de mii primite de către Spiridon Vangheli de-a lungul anilor, de la copii.  

Înconjurat de copii, la cei 81 de ani maestrul Spiridon Vangheli, declară că 2013 a fost de fapt anul dedicat celor mici și literaturii scrise pentru ei. ”Și eu sunt Guguță” este titlul cărții, lansate în cadrului evenimentului, care reprezintă o colecție de scrisori, în care copii din diferite colțuri ale Republicii Moldova i-au scris maestrului despre bucuriile, aspirațiile și dorințele lor de a schimba în bine lumea în care trăiesc.

Spiridon Vangheli este cel mai bine cunoscut scriitor din Republica Moldova, despre care se știe în afara Republicii Moldova, a declarat în discursul său premierul Iurie Leancă, potrivit căruia personajul ”Guguță” care luptă să trăiască într-o lume ideala și justă, este mai actual ca niciodată.

Anul 2013 a fost anul dedicat operei lui Spiridon Vangheli, timp în care au fost organizate expoziții, lansări de carte, simpozioane internaționale. Cunoscut și ca părintele lui Guguță, Spiridon Vangheli a scos de sub tipar o serie de volume pentru copii printre care ”Guguță și prietenii săi”, ”Steaua lui Ciuboțel”, ”Băiețelul din coliba albastră”. Este coautor împreună cu Grigore Vieru al unui Abecedar considerat de excepție. Opera lui Spiridon Vangheli a fost tradusă în peste 40 de limbi și se poate găsi în aproape 80 de țări ale lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău