Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu Directorul Politic al Serviciului European de Acțiune Externă

  • 19 Martie 2022 15:32
Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu Directorul Politic al Serviciului European de Acțiune Externă

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, s-a întâlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu Secretarul general adjunct, Directorul Politic al Serviciului European de Acțiune Externă, Enrique Mora. La întrevedere au participat, de asemenea, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și secretarul comisiei, Adrian Băluțel, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Oficialii au discutat despre războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei și provocările legate de situația securității regionale, impactul umanitar și economic al acesteia asupra Republicii Moldova, scrie sursa citată.

Igor Grosu a menționat că deja de trei săptămâni, cetățenii și autoritățile oferă ajutor refugiaților, gest apreciat de partenerii noștri de dezvoltare. În context, speakerul și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul imediat al UE și al statelor sale membre în a face față procesului de gestionare a celui mai mare aflux de refugiați pe cap de locuitor.

Un alt subiect important a fost cooperarea în domeniul securității. Acum două zile, a fost semnat un acord între UE cu Republica Moldova, ce va permite agenților Frontex să ajute polițiștii de frontieră moldoveni în gestionarea fluxului de refugiați.

De asemenea, Igor Grosu și Enrique Mora au discutat despre întărirea rezilienței Moldovei, în special în ceea ce privește securitatea energetică și combaterea dezinformării. Totodată, s-a vorbit și despre agenda parlamentară după depunerea cererii de aderare la UE, care are drept scop modernizarea și transformarea Republicii Moldova, în calea de integrare europeană a țării noastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău