Spațiul aerian al României este apărat acum de avioanele britanice. „Sunt frecvente intrările avioanelor rusești”

  • 13 Iulie 2018 14:23
Spațiul aerian al României este apărat acum de avioanele britanice. „Sunt frecvente intrările avioanelor rusești”

Ministrul Apărării Naționale (MApN) al României, Mihai Fifor, a anunțat, vineri, că, din cauza faptului că procedurile prevăd ca MIG-urile să rămână la sol, în momentul de față, poliția aeriană este realizată de partenerii britanici, potrivit Mediafax.

"După cum știți, după tragedia de săptămâna trecută, în care am pierdut unul dintre cei mai buni piloți, procedurile prevăd ca MIG-urile să rămână la sol. În momentul de față, poliția aeriană este realizată de partenerii noștri britanici care au baza la Mihail Kogălniceanu", a declarat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării de la București a mai vorbit și despre intrările avioanelor rusești în spațiul aerian românesc.

"Sunt frecvente intrările avioanelor rusești în spațiul aerian român. Sunt proceduri standard, proceduri NATO pentru că România asigură apărarea spațiului NATO. Procedurile prevăd ridicarea de la sol a avioanelor care realizează poliția aeriană, dar nu vă pot da mai multe detalii", a mai spus Fifor.

Flota de MIG 21 LanceR a României este consemnată la sol până când vor fi făcute publice concluziile anchetei demarate dupa accidentul de sâmbătă, când un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit pe raza județului Călărași. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău