Spania va trimite militari în Slovacia și va suplimenta numărul celor din România

  • 11 Iulie 2023 19:59
Spania va trimite militari în Slovacia și va suplimenta numărul celor din România

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat marți că Spania va desfășura efective militare în Slovacia și le va suplimenta pe cele din România pentru a consolida flancul estic al NATO, relatează agenția EFE.

Sanchez a vorbit despre aceste desfășurări în declarații date ziariștilor la sosirea la summitul de la Vilnius, unde le va comunica oficial celorlalți lideri din statele NATO această nouă contribuție spaniolă. Conflictul din Ucraina va fi în centrul summitului, iar premierul spaniol va reitera sprijinul total al Spaniei față de această țară confruntată cu invazia rusă.

Va fi prima dată când Spania trimite militari în Slovacia, în timp ce îi va suplimenta cu un număr încă neprecizat pe cei din România, notează agenția EFE. Spania a desfășurat în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian (GRUMOCA), cu circa 40 de militari însărcinați cu operarea acestui echipament.

Premierul spaniol va profita de asemenea de summitul de la Vilnius pentru a insista ca NATO să acorde mai multă atenție flancului sudic al Alianței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău