Spania trimite generatoare electrice în Ucraina

  • 20 Octombrie 2022 08:39
Spania trimite generatoare electrice în Ucraina

Guvernul spaniol a anunțat miercuri trimiterea a cinci generatoare electrice în Ucraina, unde atacurile rusești asupra infrastructurii energetice au lăsat în întuneric peste o mie de orașe și unde sunt prevăzute restricții de electricitate cu începere de joi, notează AFP.

„Având în vedere recentele atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii electrice care au afectat grav furnizarea de energie electrică cetățenilor ucraineni, (...) Ministerul Apărării va trimite imediat generatoare în această țară", potrivit unui comunicat al ministerului de la Madrid.

Este vorba de patru generatoare cu o putere de 400 de kilowați și al cincilea de 150 de kilowați, care aparțin forțelor aeriene spaniole, transmite Agerpres.

Materialul va fi transferat "în următoarele trei zile pe cale terestră spre un centru logistic" din Polonia, de unde va fi apoi trimis în Ucraina, a adăugat Ministerul Apărării.

Peste 1.000 de orașe ucrainene sunt fără curent din cauza bombardamentelor rusești care, potrivit Kievului, au distrus 30% din centralele electrice ale țării în ultimele 10 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău