Spania: Șase tancuri Leopard au plecat spre Ucraina

  • 22 Aprilie 2023 17:30
Spania: Șase tancuri Leopard au plecat spre Ucraina

Șase tancuri Leopard promise Ucrainei de către Spania au plecat sâmbătă către destinație, unde vor ajunge în câteva zile, a anunțat ministrul spaniol al apărării Margarita Robles, potrivit Agerpres.

„Tancurile Leopard și 20 de vehicule de transport au fost îmbarcate în portul Santander (nord) și se îndreaptă spre Ucraina, unde vor ajunge în 5-6 zile'', a declarat Margarita Robles în fața presei.

''Există alte patru tancuri Leopard în reparații și, la finalul reparațiilor, ele vor pleca de asemenea către Ucraina'', a adăugat ea.

Madridul anunțase trimiterea acestor tancuri în cadrul ajutorului statelor europene pentru Ucraina, țară invadată de forțele ruse.

După ce a rezistat atacurilor ruse pe frontul de est, armata ucraineană pregătește o contraofensivă pentru primăvara sau vara acestui an.

În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susține că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

Kievul a anunțat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut și peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău