Spania intenționează să-și vaccineze complet 53% din populație până la sfârșitul lunii iulie

  • 06 Aprilie 2021 19:40
Spania intenționează să-și vaccineze complet 53% din populație până la sfârșitul lunii iulie

Spania își accelerează campania de vaccinare anti-COVID19 și va inocula complet 25 de milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie, a declarat marți premierul Pedro Sanchez, confirmând de asemenea obiectivul de a vaccina 70% dintre spanioli până la sfârșitul lunii august, relatează Reuters.

"Ritmul vaccinării se va accelera în aprilie și apoi în fiecare lună vom îmbunătăți ritmul de vaccinare față de luna precedentă", a declarat Sanchez în cadrul unei conferințe de presă, atribuind un început lent al campaniei întârzierilor de livrare de către producătorul de vaccinuri AstraZeneca în întreaga Uniune Europeană.

Obiectivul stabilit pentru iulie se referă la 53% din populația de 47 de milioane de locuitori a Spaniei, sau 64% dintre toți adulții, și este în mare măsură în concordanță cu obiectivul UE de a inocula 70% din populația sa adultă până în iulie.

Sanchez a declarat că numărul celor complet vaccinați va depăși numărul cumulat de cazuri de COVID-19, care luni ajunsese la 3,3 milioane, până săptămâna viitoare.

Scopul guvernului nu este extinderea stării de urgență, care se încheie pe 9 mai după ce a fost în vigoare timp de șase luni, dacă cifrele vor permite acest lucru, a adăugat el.

Numărul infectărilor a crescut constant de aproape trei săptămâni, însă rămâne cu mult sub nivelurile observate în alte părți ale Europei.

Spania va primi 87 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 în perioada aprilie-septembrie, a mai spus Sanchez, volumul livrărilor în al doilea trimestru fiind preconizat să depășească de 3,5 ori nivelul din ianuarie-martie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău